Prostor za kampiranje

by | Jul 9, 2023

Kamp se nahaja v idilični vasici pod svetovno znano Osapsko steno, ki predstavlja enega najpomembnejših in najbolj priljubljenih plezalnih centrov v Evropi. Območje pa ni zanimivo le za jamarje in plezalce, temveč tudi za botanike, zaradi dragocenih rastlin, ki rastejo na tem območju.

Kmetija s prostorom za kampiranje Vovk leži pod Črnim Kalom, natančneje tri kilometre od avtoceste Ljubljana – Koper, ki jo zapustite pri izvozu Črni Kal.

Pod Kraškim robom v Osapski dolini leži vas Osp, svetovno znana po kraških udorih. Kmetija Vovk ponuja prostor za kampiranje in tipično lokalno hrano, zraven pa vam ponudijo sveža deželna vina.

Prostor za kampiranje je odprt vse leto in je primeren tudi za družine, ki si želijo mir in neokrnjeno naravo. Nimajo svoje recepcije, tako da se ob prihodu javite kar v hiši lastnika.

Vas Osp je posebno poznana plezalcem, ki v ta kraj prihajajo od vsepovsod. Prav tako pa se lahko na raziskovanje okolice odpravite s kolesom ali pa kar peš; blaga primorska klima je primerna za pohodništvo. Le 10 minut vožnje pa je potrebno za ogled slovenskih obalnih mest, na primer Kopra, Izole ali Strunjana.

Najbližja večja vas so Dekani, kjer prav gotovo lahko najdete vse nujne potrebščine za vaš oddih.

Cenik kampiranja za leto 2023:

CENA ZAEUR
Oseba14
Otroci stari od 4 do 13 let9
Elektrika4,50
Pes2
Bungalov za 2 osebi45
Bungalov za 3 osebe55
Bungalov za 4 osebe65
Turistična taksa2

Cene veljajo od 01.01.2023 do 31.12.2023